“La millor victòria és aquell en que guanya tothom.” Rei Salomó

Ja tenim Govern! Després de mesos d’espera i incertesa, finalment s’ha constituït un executiu que permetrà iniciar l’acció política d’una legislatura que des del Tercer Sector Social hem definit com a clau per avançar cap a un país que posi les polítiques socials al centre.

Més enllà de l’estructura de departaments que finalment s’articuli i que anirem coneixent durant els propers dies, des del sector tenim clar que la transformació i els canvis que perseguim demanaran interlocució transversal amb el conjunt del Govern i amb moltes de les conselleries.

Històricament se’ns ha encaixonat en un determinat departament, amb determinats interlocutors, però és indubtable que la mateixa transversalitat dels servies i projectes que desenvolupen les entitats socials fa necessari aquesta interlocució global. Més enllà d’Empresa i Treball i de Drets Socials, caldrà parlar amb Educació, Salut, Justícia, Igualtat i Feminismes o Economia i Hisenda entre d’altres.

Però a mes, des de La Confederació, en tant que patronal del sector i representants de la seva dimensió socioempresarial, ens caldrà una interlocució amb Presidència per concretar els acords necessaris per situar al sector social al lloc que li correspon i blindar el seu reconeixement com a sector d’activitat econòmica i com a pilar de l’estat de benestar.

Iniciem, doncs, un període important pel sector i pel conjunt del país. Seran uns anys intensos, plens de feina i reptes als que caldrà fer front amb claredat en els objectius. Ara fa uns dies, a la darrera sessió del cicle Apunts 654C que cada més organitzem des de La Confederació, la Begoña Román en regalava una brillant ponència. A la mateixa, ens donava algunes pistes del camí a seguir. Dues idees de les moltes que ens va deixar: “Els serveis socials són una qüestió de justícia social, no d’assistencialisme. El nostre discurs ha de ser d’esperança”; o també: “Des del món social hem descuidat la reflexió; ens hem centrat  en el què i en el com, però hem oblidat del perquè”.

Cap a una Catalunya social amb polítiques veritablement transformadores. Un repte apassionat que ens oferim a tirar endavant amb el nou Govern i amb el conjunt de les forces parlamentàries. Som-hi!